İlkyardım Eğitimi

Ülkemizde ev kazaları, trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani kazaların sıklıkla meydana geldiği düşünüldüğünde; hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik ilkyardım eğitiminin geniş kitleler tarafından bilinmesi özellikle daha çok önem kazanmaktadır.

İşveren, “6331 Sayılı Kanunun m. 11/c hükmüne göre, “Acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği, çalışan sayısı ile işyerinde bulunan diğer kişileri dikkate alarak; önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğitimli yeterli sayıda kişiyi görevlendirir, araç ve gereçleri sağlayarak eğitim ve tatbikatları yaptırır ve ekiplerin her zaman hazır bulunmalarını sağlar”.

İlkyardım Yönetmeliğinin 19. maddesine göre;

“İş sağlığı ve güvenliği kapsamında;

a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,

b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, bulundurması zorunludur”.

 

İşverenlerin sözü edilen yükümlülüğüne aykırı davrandığında, 6331 sayılı Kanunun 26. Maddesine göre aşağıdaki tabloda belirtilen idari para cezası yaptırım uygulanacaktır.

İlkyardımcı belgesi (ilkyardım Sertifikası) nereden alınır? - İlk yardım sertifikası nasıl alınır ?

Sağlık Bakanlığından yetkili İlkyardım Eğitim Merkezimizde 16 saatlik Temel İlkyardım Eğitimi Kursuna katılarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan uygulamalı ilkyardım sınavlarına girebilir ve ilkyardım sertifikası sahibi olabilirsiniz.

İlk yardım kursu sonunda kazanımınız ne olacak?

İlk yardım eğitimi ile kendiniz, yakınlarımız ve işletme çalışanları için hayat kurtarıcı müdahaleleri öğrenebilir, acil durumlarda doğru ve bilinçli uygulamalarda bulunarak insanlara yardımcı olabilirsiniz.

İlkyardım Yenileme Eğitimi:

İlkyardım Yönetmeliğinin 23. Maddesine göre, “İlkyardımcı belgesinin geçerlilik süresi üç yıldır. Geçerlilik süresinin bitimini takiben en geç 3 (üç) ay içerisinde güncelleme eğitimi alınması zorunludur. Belirtilen süreler içinde güncelleme eğitimine katılanların belgeleri yenilenir, katılmayanların belgeleri geçersiz sayılır”.